O stanie zdrowia człowieka w największym stopniu decyduje to, jakie pokarmy spożywa. Dzięki bogatemu, urozmaiconemu jadłospisowi nasze organizmy prawidłowo funkcjonują i się rozwijają. W ramach lekcji Techniki uczniowie zgłębiali wiedzę na temat zdrowego odżywiania oraz przygotowali pyszne, pełne witamin zdrowe przekąski. Do ich przygotowania wykorzystali warzywa, owoce i inne wartościowe składniki. Było pysznie i kolorowo!
Uczennice naszej szkoły nagrodzone w konkursie z okazji Światowego Dnia Wody
Z okazji Światowego Dnia Wody obchodzonego dnia 22 marca uczniowie naszej szkoły wzięli udział w konkursach, których główną ideą jest popularyzacja 6. celu zrównoważonego rozwoju AGENDY 2030 ONZ „Zapewnić wszystkim ludziom dostęp do wody i warunków sanitarnych poprzez zrównoważoną gospodarkę zasobami wodnymi." Współorganizatorami konkursu byli Polski Klub Ekologiczny Okręg Wielkopolski Koło w Gnieźnie, Starostwo Powiatowe w Gnieźnie oraz Urząd Miejski Gniezno.
5b na warsztatach kulinarnych
27 kwietnia klasa 5b uczestniczyła w warsztatach kuchni włoskiej Śladami Królowej organizowanych przez Miejski Ośrodek Kultury w Gnieźnie oraz Hotel Ibis Styles Gniezno Stare Miasto. Uczniowie na początku poznali historię włoskiej księżniczki Bony Sforzy, późniejszej królowej Polski, jej wpływu na modę i kulturę kulinarną. Następnie mieli okazję zaprojektować suknie z udostępnionych im materiałów.
Praca sekretariatu w dniu 2 maja 2022 r.
Uprzejmie informujemy, że w dniu 2 maja br. sekretariat szkoły będzie zamknięty.
Za utrudnienia przepraszamy.
Wyniki konkursu plastycznego „Podziel się sercem”
Znamy już wyniki konkursu plastycznego „ Podziel się sercem”, zorganizowanego w ramach 14. edycji kampanii „ Drugie życie”, którego uczestnikami byli uczniowie klas VII i VIII szkoły podstawowej oraz licealiści.